Boksvereniging De Voltreffer

Utrechtse sportverenigingen Vecht- en verdedigingssporten Redactie Utrechtse Sportkrant

Boksvereniging De Voltreffer werd in 1962 opgericht door Ben Zwezerijnen. In datzelfde jaar werd de in Jutphaas geboren Zwezerijnen zelf twee keer Nederlands kampioen.

Na zijn loopbaan bij de professionals werd hij bondscoach bij de Nederlandse boksbond en bouwde aan zijn sportschool en houdt die, met pakweg 300 leden, al 55 jaar overeind samen met zijn vier zoons.

Peter Zwezerijnen, nu bokstrainer en personal trainer, haalde de meeste prijzen. Hij werd acht keer kampioen van Nederland, behaalde zilver bij het Europese kampioenschap en werd afgevaardigd naar de Olympische Spelen van 1992. Hij zou daar echter niet in actie komen vanwege een in Spanje opgelopen blessure.

Met zijn broer Ton probeert Peter nu met nieuwe talenten en recreanten het boksen op een hoog niveau te brengen. Junior en jeugdkampioen Sammy Wagensveld, Faris el Abbassi  en Quincy Huussen zijn de drie A-klassers die strijden op hoogste Nationale platform.

De zoons Marino (Nederlands kampioen B-klasse), Lorenzo en Finn, pas 10 jaar oud, van Peter Zwezerijnen staan ook al tussen de touwen. Finn kreeg bij zijn eerste overwinning zelfs de stijlprijs.

‘Het mooiste van boksen is’, aldus Zwezerijnen, ‘ dat iedereen eraan kan meedoen. Van jong tot oud, zowel jongens als meisjes, van 6 tot en met 64 jaar. Boksen zit weer in de lift. Er wordt veel gebokst zowel door de jeugd als veteranen.’

Ook het zogenaamde businessboksen, ondernemers die de handschoenen aantrekken,  is populair. ‘We laten dan op een mooie wijze het boksen zien.’

Boksen kan bij De Voltreffer in Nieuwegein in een goede sfeer, ondersteund door toptrainingen. Zwezerijnen: ‘Van glazenwasser tot dokter. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau op een sportieve manier lekker aan de slag.’

U vindt De Voltreffer aan Rond het Fort 34, Nieuwegein.

Zie ook: www.devoltreffer.com

 


 

Gaat dit artikel over jouw club of bekende en wil je het artikel met meer foto’s voor jezelf bewaren of geven aan familie, vrienden, kennissen en buren? Bestel deze editie!