Bol wint op 400m horden, Schippers tweede op 200m

Atletiek Redactie

Dafne Schippers en Femke Bol liepen gisteren een wedstrijd op respectievelijk de 200 meter en de 400 meter horden. Dit deden zij in het Hongaarse Székesfehérvár. De Gyulai István Memorial was de eerste wedstrijd van het seizoen voor Schippers, die opmerkelijk genoeg de voorkeur gaf aan deze wedstrijd uit de Continental Tour Gold en niet koos voor een eersteklas wedstrijd van de Diamond League.

Bol liet ook in deze wedstrijd zien dat ze uitstekend in vorm is. Ze liep de 400 meter horden in 54,67 en had daarmee ruim een seconde op Anna Rizjikova uit Oekraïne die de finish in 55,86 passeerde. In juli liet de 20-jarige Amersfoortse nog een record op deze afstand noteren met 53,79. Het is nog steeds de snelste tijd op deze afstand.

Schippers liet een tijd noteren van 22,94, waarmee ze tweede werd achter de Amerikaanse Lynna Irby die 22,55 als eindtijd liet noteren. De Utrechtse is tweevoudig wereldkampioen op deze afstand, maar moest haar meerdere erkennen in Irby. Ze zou sinds vorige week last van haar rug hebben gehad, maar toch besloten hebben te starten in Hongarije.

De atlete liet eerder dit seizoen aan de NOS weten dat haar reguliere inkomsten als gevolg van de coronacrisis gehalveerd zijn, mede daarom sloot ze recentelijk een deal met het Amerikaanse VISA. Bij Diamond League wedstrijden is het prijzengeld voor de winnaars ongeveer 10.000 dollar, in Hongarije won Femke Bol 3.000 dollar met haar eerste plaats op de 400m horden, Schippers streek 4.500 dollar op met haar tweede plaats op de 200m.