Boots for Africa zamelt in: géén geld maar gebruikte sportschoenen

Gesponsord artikel

Het goede doel Boots for Africa is recent een inzameling in Utrecht begonnen. Doel: géén geld maar gebruikte sportschoenen voor kansarme kinderen en jongeren in Afrika. Sportclubs in Utrecht en omgeving worden uitgenodigd om deze zomer met hun leden mee te doen aan de inzameling. Met de zomerstop in aantocht hoopt de organisatie begin september minstens 1.000 paar sportschoenen te kunnen verschepen.

Het Utrechtse inzamelpunt bouwt verder op het solide fundament dat Boots for Africa sinds 2016 heeft opgebouwd. Er is een betrouwbaar vrijwilligersnetwerk in tien Afrikaanse landen, een uitgebreide website en internationaal logistiek partner Bolloré verzorgt het transport. Vanaf het moment van oprichting hebben 38.695 jonge Afrikaanse sporters een paar schoenen mogen ontvangen. Zo kan er op de meest ruige ondergronden worden gespeeld.

Boots for Africa hoopt dat Utrechters bij aanvang van de zomerstop hun oude sportschoenen willen doneren aan kinderen en jongeren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Alle maten zijn welkom. Tenminste één derde van alle schoenen gaat naar meisjes toe. Ook andere sportspullen mogen naar het Afrikaanse continent: tennis-, rugby- en voetballen, scheenbeschermers, tennisrackets, cricketspullen en verhuisdozen voor het transport zijn van harte welkom.

Bij de sportclubs Kampong, DVSU en PVC Utrecht zijn containers te vinden waar gebruikte sportschoenen, schoon en met de veters aan elkaar geknoopt, en andere sportmaterialen kunnen worden achtergelaten. Een persoonlijk briefje in de schoen is leuk maar hoeft niet. Sportclubs die ook mee willen helpen met het inzamelen kunnen zich melden bij Lukas en Denise ten Berge (lukasendenise@hotmail.com / 06-12969350).

Meer informatie is te vinden op www.bootsforafrica.org.

Volg @bootsforafrica_nl ook op Instagram.