Botic van de Zandschulp en Laura Schinkel in Veenendaal gelauwerd

Sportprijzen Redactie

Botic van de Zandschulp en Laura Schinkel zijn in Veenendaal gekozen tot sportman en sportvrouw van het jaar. Bij de talenten gingen de prijzen naar Fenna Achterberg en Mika van de Pavert. Cora Vermeer werd benoemd tot Sportlid van Verdienste en ontving de Jan van de Pol Bokaal. NOS Studio Sport presentator Gert van ‘t Hof presenteerde het Sportgala, dat via een livestream werd uitgezonden.

Botic van de Zandschulp acteert momenteel in Australië en was om die reden niet aanwezig bij de uitreiking. Ook de andere genomineerden, wielrenner Lennard Hofstede en triatleet Jorik van Egdom, waren om uiteenlopende redenen niet aanwezig. Via vooraf  opgenomen video’s kwamen zij toch aan het woord. De prijs van Sportman van het Jaar ging naar Botic van de Zandschulp.

De genomineerde vrouwen waren wel aanwezig: waterpoloster Laura Schinkel, atlete Annelies van Dijk en danseres Britt Diepeveen. Laura Schinkel, net terug van een wedstrijd met haar club Polar Bears werd voor de tweede achtereenvolgende keer gekozen tot Sportvrouw van het jaar. Haar eerste reactie: ‘ Dit is superleuk. Dat je de erkenning krijgt, zowel voor mij persoonlijk als ook voor waterpolo als sport, is mooi.’

Fenna Achterberg won de prijs bij de talentvolle meisjes. De atlete had zich gekwalificeerd voor het NK atletiek, hetgeen hoger werd gewaardeerd dan de prestaties van waterpoloster Silvanne Slot. Bij de jongens werd  Mika van de Pavert het talent van het jaar. De jonge karter werd in het NK karten tweede en op het WK twaalfde. Zwemmer Lasse Schrieken en triatleet Julian Ariesen waren de andere genomineerden.

De Jan van de Pol Bokaal voor het Sportlid van Verdienste ging naar Cora Vermeer. Zij is vrijwilligerscoördinator bij de Prins Petfoods Triathlon Veenendaal. Vermeer ontving de vrijwilligersprijs, de Jan van de Pol Bokaal, omdat ze onder meer de coördinatie doet van de 250 vrijwilligers bij de Veenendaalse triatlon. ,,Cora Vermeer is de drijvende kracht achter heel veel vrijwilligerswerk en daarom vindt de jury dat zij de Jan van de Pol Bokaal verdient”, aldus juryvoorzitter Koen van Manen.