Botic van de Zandschulp kan revanche nemen op Medvedev

Tennis Redactie

Botic van de Zandschulp is doorgedrongen tot de derde ronde van de Australian Open. De 26-jarige Veenendaler zag zijn Franse opponent Richard Gasquet in de derde set opgeven als gevolg van een blessure. Op dat moment was de stand 1-1 in sets (4-6 en 6-0) en leidde Van de Zandschulp in de derde al met 4-0. Om verder te komen in het eerste Grand Slam-toernooi van dit seizoen moet de Nederlander afrekenen met wereldtopper Daniil Medvedev.

Van de Zandschulp verloor in de eerste set al vroeg zijn service en holde vervolgens achter de feiten aan. Hij was een paar keer dicht bij een terugbreak, maar Gasquet hield de voorsprong vast. In de tweede set maakte de Nederlander korte metten met de veteraan en gunde hem geen enkele game. Ook in de derde set denderde hij door totdat de Fransman de strijd staakte vanwege een blessure.

Vorig jaar bleef Van de Zandschulp bij zijn debuut in Melbourne nog steken in de openingsronde. Nu wacht hem de man die hem op de US Open in de kwartfinales de weg versperde, de latere winnaar Daniil Medvedev. De Rus is de nummer twee van de wereld en schakelde het Australische enfant terrible Nick Kyrgios uit.