Botic van de Zandschulp kansloos tegen Rafael Nadal

Tennis Redactie

Vooraf waren Botic van de Zandschulp en (vooral) zijn omgeving behoorlijk optimistisch. Als er een kans was om te winnen van grootheid Rafael Nadal dan was het wel dit jaar. De 26-jarige Veenendaler was echter kansloos in de derde ronde van Roland Garros. Hoewel de negen jaar oudere Spanjaard in de eerste ronden de indruk wekte nog een beetje last te hebben van een voetblessure sloeg hij meedogenloos toe tegen de nummer een van Nederland.

Met de setstanden van 6-3, 6-2 en 6-4 hoefde Nadal zich nauwelijks twee uur in te spannen op het gravel in Parijs. Niet dat Van de Zandschulp slecht speelde, alleen maakte de Spanjaard vrijwel geen fout. In de derde set liep Nadal uit naar 4-0 voordat de Veenendaler nog even zijn tanden liet zien. Hij werkte een paar setpunten weg maar het was uitstel van executie.

Van de Zandschulp kon zich troosten met het feit dat hij nog niet eerder zover was gekomen in dit Grand Slam-toernooi. Voor de dertienvoudige winnaar was hij op diens favoriete ondergrond nog duidelijk een maatje te klein.