Breedtesportcompetitie schoonspringen omgedoopt tot ‘Jeugdcircuit’

Schoonspringen Redactie

Met het het doel "speelse" wedstrijdvormen voor beginnende springers te organiseren en verenigingen begeleiding te bieden bij het organiseren van wedstrijden heeft de Nederlandse Zwembond besloten de breedtesportcompetitie te veranderen in een zogenaamd jeugdcircuit. De competities zijn vergelijkbaar, maar zoals de nieuwe naam doet vermoeden verschuift de focus naar de jeugd, de categorie senioren en masters komt te vervallen.

Over het seizoen verdeeld worden drie wedstrijden en een finale georganiseerd. De jeugdcircuitwedstrijden kennen een circuitvorm en bestaan uit vier onderdelen; matoefeningen, kant/miniplank/minitrampoline, 1m en 3m. Iedereen die deelgenomen heeft aan de wedstrijden van het jeugdcircuit is ook welkom om deel te nemen aan de finale van het jeugdcircuit. Tijdens de finale kiest de bond voor een A- en een B-finale op basis van ranking van de drie voorgaande wedstrijden per leeftijdscategorie, jongens en meisjes apart. Een van de finales wordt afgewerkt in het bad De Amerena/ZPC Amersfoort.

Masters en senioren worden door de zwembond uitgenodigd om samen te bepalen wat de wensen zijn van deze groep springers om tot een geslaagde activiteit te komen.