Bridgeclub BCO houdt Utrechtse eer hoog in meesterklasse

Bridge Redactie

Met BCO is Utrecht komend seizoen weer vertegenwoordigd op het hoogste bridgeniveau in Nederland, de meesterklasse. Handhaven luidt het parool voor het Utrechtse zestal. Dat zal nog een hele klus worden want verschillende tegenstanders treden aan met louter professionals in de gelederen.

Het eerste team van BCO (Bridgeclub Oog in Al) bestaat uit een combinatie van ervaring en aanstormend talent. Wubbo de Boer en Agnes Snellers uit Groenekan zijn gepokt en gemazeld in internationale toernooien en draaien al jaren mee aan de top. Ook Rob van den Bergh heeft een berg aan ervaring, hij vormt een paar met de jonge Ricardo Westerbeek. Het derde paar van BCO is Ernst Wackwitz met Tom van Overbeeke.

De belangrijkste tegenstanders zijn liefst vier teams van ’t Onstein uit Vorden, gesponsord door kasteelheer Hans Melchers, en drie teams van het Amsterdamse Het Witte Huis, met financiële steun van  de gefortuneerde zakenlui Max Abram en Herman Drenkelford. Naar verwachting zal een van deze twee clubs de landskampioen leveren. Simon de Wijs uit Doorn speelt in ’t Onstein-1, Tim Verbeek uit Driebergen in ’t Onstein-2. Het veld wordt aangevuld met Theseus uit Tilburg en de Lombard uit Rotterdam. De speeldata in nationaal denksportcentrum Den Hommel aan de Kennedylaan in Utrecht zijn 27 en 28 oktober, 17 en 18 november en 15 en 16 december, waarna het veld gesplitst wordt. De eerste vier teams gaan door naar de halve finales, de andere zes komen in een degradatiepoule.

De tweede sterke Utrechtse bridgeclub, BC Star, mag met twee teams in de eerste divisie proberen promotie naar de meesterklasse te bewerkstelligen. Dat geldt ook voor de Vriendenkring uit Amersfoort. In de eerste divisie zitten 24 teams.