Bridger Simon de Wijs scoort in internationaal online toernooi

Bridge Redactie

Nu de grote, fysieke, bridgetoernooien allemaal gecanceld worden zijn er steeds meer online initiatieven. Het eerste grote online toernooi, de ‘Major Alt Stars’, bracht Nederlands succes. Profbridger Simon de Wijs uit Doorn behoorde met zijn vaste partner Bauke Muller tot het winnende team, evenals de naar Amerika geëmigreerde Huub Bertens. De wedstrijden werden gespeeld op de internetsite Bridge Base Online.

De Major Alt Stars vormde het sluitstuk van de ‘Alt Invitationals’, een bridge-evenement over meerdere toernooien voor beroepsspelers. De ‘finale’ kende een veld van 36 teams met grote namen uit 22 verschillende landen. Veel Nederlanders waren van de partij, onder wie alle spelers van TeamNL Bridge Open, zeg maar de kernploeg. Gupta had een sterk internationaal karakter. Behalve Nederlanders zaten in het team een Italiaan, een Fransman en een Amerikaan. In de finale werd het Italiaanse Lavazza – ook met een Deen en een Fransman – verslagen.

Overigens deden zijn dochters Sarah en Lotte nauwelijks onder voor pa De Wijs. Zij eindigden als derde in het Nederlandse online jeugdkampioenschap onder 20 jaar. Daarmee waren ze het best presterende jeugdpaar uit de regio Utrecht.