Bridger Tim Verbeek maakt op EK zijn debuut in Oranje

Bridge Redactie

Tim Verbeek maakt in juni op het EK bridge in Oostende zijn debuut in het open team van Nederland. De topspeler uit Driebergen schurkt met zijn partner Danny Molenaar al jaren tegen de nationale ploeg aan, maar greep door de moordende concurrentie tot zijn teleurstelling telkens net naast de status van international.

Doordat het beste paar van Nederland Sjoert Brink en Bas Drijver niet meer beschikbaar zijn is er een plaats vrijgekomen. Bondscoach Anton Maas maakte zondag na een oefeninterland tegen Frankrijk het team bekend, dat van 6 tot en met 16 juni in Oostende voor een zware opgave staat. In de Belgische badplaats zijn behalve medailles tevens tickets te winnen voor de Bermuda Bowl in 2019, het WK voor landenteams. Daarvoor is een plaats bij de eerste acht nodig. Bij het vorige EK twee jaar geleden won Nederland brons.

De andere geselecteerde paren zijn Bob Drijver-Bart Nab en Simon de Wijs-Bauke Muller. De Wijs, woonachtig in Doorn, is al jaren een vaste kracht bij Oranje en behoort met Muller tot de wereldtop.