Bridger Tim Verbeek verdedigt in Italië zijn Europese titel

Bridge Hans van Ommeren

Tim Verbeek uit Driebergen verdedigt met zijn partner Danny Molenaar vanaf zaterdag de Europese titel bridge die twee jaar geleden werd veroverd. Het duo speelt overigens in een ander team dan destijds. In totaal worden drie teams onder de vlag van Nederland afgevaardigd naar het Open EK met daarin ook Utrechter Tim van Overbeeke.

Captains van de Oranje-equipes zijn Agnes Snellers en Wubbo de Boer, zelf in 1993 wereldkampioen bridge, uit Groenekan.

Het Open EK is van 10 tot 24 juni in het Italiaanse Montecatini. Verbeek en Molenaar komen uit voor Netherlands Blue, geflankeerd door generatiegenoten Berend van den Bos en Joris van Lankveld.

Hun teamgenoten tijdens de gouden missie twee jaar geleden in Noorwegen Bart Nab en Bob Drijver spelen nu in Netherlands Red. Tom van Overbeeke komt met zijn partner Maarten Schollaardt uit voor Netherlands White. In totaal zijn er liefst 112 open teams.

Simon de Wijs uit Doorn speelt met zijn vaste partner Bauke Muller in het Russische team Khiuppenen. Beiden werden in 2011 wereldkampioen en zijn al enkele jaren bridgeprofessional.

Overigens gaan Snellers en De Boer drukke tijden tegemoet. Al jaren nemen ze de begeleiding van de Nederlandse junioren voor hun rekening en daar is nu ook die van het open team bij gekomen omdat captain Anton Maas vanwege persoonlijke omstandigheden verhinderd is.

Ook nemen ze de honneurs waar bij de strijd om de Bermuda Bowl, het officiële WK voor landenteams, in augustus in het Franse Lyon. Wie dan Nederland zal vertegenwoordigen zal afhangen van de resultaten op het EK, maar de selectie van de wereldtoppers De Wijs-Muller is min of meer ‘een zekerheidje’.