Bridgers gaan in teams twaalf uur brainstormen

Bridge Redactie

In het nationaal denksportcentrum in Utrecht (NDC Den Hommel) wordt op 12 juni urenlang gebrainstormd hoe bridge op de kaart kan worden gezet bij een jongere doelgroep. De BridgeBond hoopt dat deze gebeurtenis, genaamd designathon, frisse ideeën oplevert. De gemiddelde leeftijd van bridgers ligt boven de 70 jaar, terwijl het juist bij uitstek een sport is voor bijvoorbeeld studenten. Voor die groep worden al online beginnerscursussen gehouden.

Een designathon is een evenement waar mensen met verschillende achtergronden samenkomen om een uitdaging aan te pakken en daar oplossingen voor te verzinnen. Gedurende twaalf uur wordt er samengewerkt in een team van vier personen, elk met een andere achtergrond en karakter. Het team werkt een plan uit om de sport verder te helpen. Eigenschappen als nieuwsgierigheid, samenwerk-skills en stressbestendigheid worden de hele dag op de proef gesteld.

Nooit eerder is een vergelijkbaar initiatief door een sportbond zelf opgestart. De BridgeBond is een van de grootste teamsportbonden van Nederland.