Bridgers strijden in Utrecht om het landskampioenschap

Bridge Redactie

In Utrecht wordt komend weekeinde het landskampioenschap bridge betwist. Tevens worden alle bridgers die afgelopen seizoen op (internationale) kampioenschappen in de medailles zijn gevallen, in het zonnetje gezet. Dat gebeurt in nationaal denksportcentrum Den Hommel, waar de bezoekers na de huldigingen op een hapje en een drankje worden getrakteerd.

’t Onstein (Vorden) en Het Witte Huis (Amsterdam) zullen zaterdag 26 en zondag 27 januari in de finale van de Meesterklasse uitvechten wie zich een jaar lang kampioen van Nederland mag noemen. Zaterdag worden 48 spellen gespeeld, zondag 40. De tweede dag is er tevens live commentaar in de grote zaal van onder meer oud-wereldkampioen Wubbo de Boer uit Groenekan.

Die moet zaterdag ook zelf aan de bak want dan speelt zijn eigen team, het Utrechte BCO, een beslissingswedstrijd tegen Crash uit Leiden. Inzet is een plaats in de meesterklasse. Als BCO het vege lijf redt, is dat een prestatie van formaat.

Alle zittingen van de finale worden zowel zaterdag als zondag rechtstreeks uitgezonden op de intersite  www.bridgebase.com die gratis toegannkelijk is.

’t Onstein verdedigt de titel. Vaste waarde in het team is Simon de Wijs uit Doorn die speelt met de meest succesvolle Nederlandse bridger aller tijden Bauke Muller. Beide teams worden flink gesponsord en bestaan vrijwel geheel uit profbridgers.

Het denksportcentrum ligt aan de Kennedylaan in Utrecht. De laatste spellen zijn zondag naar verwachting rond 16.00 uur gespeeld, waarna de huldiging begint. Elke bridgeliefhebber is welkom, zo laat de BridgeBond weten.