Bridgers terug bij af

Bridge Denksport Redactie Utrechtse Sportkrant

Het Utrechts topbridge is terug bij af. Promoveerden vorig jaar zowel BC Star als BC Oog in Al (BCO) naar de meesterklasse, al na een seizoen moeten de vaandeldragers van het Utrechtse bridge de hoogste afdeling weer verlaten. Beide teams degradeerden afgelopen weekeinde kansloos in denksportcentrum Den Hommel, waar beslissingen vielen in de onderste regionen en welke twee teams een gooi mogen doen naar de landstitel.

Dat zijn uiteindelijk geworden Het Witte Huis, met drie wereldkampioenen in de gelederen, en ’t Onstein-3 met twee wereldkampioenen. Slechts een speler uit de regio Utrecht geeft acte de présence in de finale,  Tim Verbeek uit Driebergen.

Simon de Wijs

Met partner Danny Molenaar moest hij, geflankeerd door Ritmeijer-Ticha, daarvoor wel een uiterste krachtsinspanning leveren in de slotzitting. Verbeek speelde enkele jaren geleden ook al in de finale, maar moest toen het hoofd buigen voor onder meer Simon de Wijs uit Doorn.

De veelvoudig nationaal kampioen werd nu met zijn team, topfavoriet ’t Onstein 1, in de halve finale een halt toe geroepen door Het Witte Huis met het sterpaar Brink-Drijver en Ramondt-Westra. Laatstgenoemde is de schrijver van veel populaire bridgeboeken en heeft een eigen internetsite.

De apotheose van de belangrijkste Nederlandse bridgecompetitie is wederom in Utrecht (denksportcentrum Den Hommel aan de Kennedylaan) en wordt uitgesmeerd over twee dagen, 28 en 29 januari.

Op de laatste dag is er deskundig commentaar van onder meer oud-wereldkampioen Wubbo de Boer uit Groenekan. Na afloop worden alle kampioenen van het afgelopen seizoen gehuldigd.

De finale is gratis toegankelijk voor alle bridgeliefhebbers, de NBB trakteert de bezoekers op een drankje.