Bridgers uit regio Utrecht naar Europese kampioenschappen

Bridge Redactie

Verschillende bridgers uit de regio Utrecht zullen Nederland dit jaar vertegenwoordigen op de Europese kampioenschappen. Die zijn voor mannen, vrouwen en senioren in juni op het eiland Madeira en gelden tevens als kwalificatie voor de WK. Een maand later zijn in eigen land de Europese kampioenschappen voor jeugdteams. Nederland is van de partij in vijf categorieën waaronder de nieuwe leeftijdsklasse U31.

Esther Visser uit Utrecht en Malene Holm Christensen uit IJsselstein debuteerden vorige jaar zomer in het Nederlands vrouwenteam dat online probeerde zich te plaatsen voor het WK om de Venice Cup. Dat mislukte. Dit jaar mogen ze fysiek aantreden met TeamNL op Madeira waar al tweemaal eerder een EK vanwege het corona werd gecanceld. De Europese titelstrijd staat nu gepland van 12 tot en met 22 juni.

De Europese jeugdkampioenschappen bridge worden dit jaar in Veldhoven gehouden en zijn van 19 tot en met 26 juli. Halverwege wordt de internationale jeugd getrakteerd op een Hollandse barbecue. Voor de meisjes (U26) is Esther Visser inmiddels te oud, maar Malene Holm Christensen mag nog wel meedoen. Ze speelt met Fleur Beekman. Mette Lejeune uit Linschoten speelt met Juliet Berwald, terwijl de zussen Lotte en Sarah de Wijs uit Doorn, dochters van bridgeprofessional Simon de Wijs die onlangs bijna wereldkampioen werd, samen een paar vormen.

Ronald en Sander Goor uit Houten zijn zo langzamerhand vaste krachten bij de Nederlandse aspiranten (U21). Ronald speelt met Xavier Friesen, Sander vormt een combinatie met Tobias Westerveld. Captain is Rik Verbeek uit Driebergen.

Ook de jongste Goor, Martijn, komt in Velhoven in actie. Hij speelt met Wout Klarenbeek uit Utrecht bij de pupillen (U16). Bij de junioren fungeren Agnes Snellers en Wubbo de Boer uit Groenekan als respectievelijk captain en coach.

Nieuw is de categorie U31. Voor dit Nederlands team wordt op 8 mei een selectiewedstrijd gespeeld.


De laatste nieuwsberichten: