Brouwer/Meeuwsen behaalt EK poulewinst

Beachvolleybal Redactie

Robert Meeuwsen uit Nieuwegein en Alexander Brouwer hebben hun poule gewonnen van het EK Beachvolleybal dat momenteel in München gespeeld wordt. Het duo won de eerste set tegen Kantor/Rudol uit Polen met 21-17 en sleepte de winst vervolgens overtuigend binnen. Met 21-10 verzekerde Brouwer/Meeuwsen zich van een plekje bij de laatste 16. De eerste wedstrijd werd gisteren met 2-0 gewonnen van de thuisspelende Pfretzschner/Huster (21-14, 21-13).

Het Nederlandse duo won dit seizoen al drie medailles op de Elite 16-toernooien van de Beach Pro Tour: twee keer zilver en één keer brons.

Bij de mannen staan Anders Mol en Christian Sørum uit Noorwegen eerste op de entry list: het duo gaat in München op jacht naar hun vijfde Europese titel op rij.

EK Beachvolleybal

De EK in München zijn onderdeel van het multisport evenement dat op 11 augustus begon. Van 15 tot en met 21 augustus strijden de 64 beste Europese beachvolleybalteams om de titels. Zeven Nederlandse duo’s nemen deel aan het EK in Duitsland: drie vrouwenteams en vier mannenteams. Per gender nemen 32 teams deel aan het EK. Deze teams zijn verdeeld over acht poules van vier teams. Na de eerste poulewedstrijden, gaan de winnaars van die wedstrijden de strijd met elkaar aan voor poulewinst. Ook de verliezers nemen het tegen elkaar op. De teams die als vierde eindigen in de poule liggen uit het toernooi. De poulewinnaars plaatsen zich direct voor de round of 16, de nummers 2 en 3 spelen de round of 24 voor een plekje bij de laatste 16.

De andere acht sporten die ook hun EK in München spelen zijn: atletiek, kano sprint, wielrennen, turnen, roeien, sportklimmen, tafeltennis en triatlon.