BSC Quick softbal wint Europees clubtoernooi

Honkbal/Softbal Redactie

Het Amersfoortse Quick is winnaar geworden van de belangrijkste Europese clubtitel, de ESF (European Softball Federation) Cup, dat in Tsjechië gespeeld werd. Door de laatste wedstrijd van het Belgische Hoboken te winnen mocht de prijs voor de tweede keer in de clubhistorie mee naar Amersfoort.

De wedstrijden werden afgelopen week gespeeld in het Praagse Eagles Park, een van de grootste sportcomplexen van Europa. In de finale van de ESF Cup, tot 2011 de ‘Europa Cup’, stond Quick voor de tweede keer in het toernooi tegenover Hoboken, die met 6-3 gewonnen werd en zelfs afgesloten met een vangbal van rechtsvelder Siegmond Francisca.

Op softbalsite.com valt de lezen dat de Amersfoortse ploeg het toernooi maandag nog opende met nederlagen tegen het Belgische Brasschaat Braves (0-7) en de Deense Amager Vikings (2-0), twee teams die uiteindelijk in de top 3 van de Super Cup eindigden, maar was hierna niet meer te stoppen. In de daaropvolgende zes wedstrijden stond Quick Amersfoort in vijf duels nog maar één punt toe. Alleen van Zraloci Ledenice uit Tsjechië werd nog verloren (0-14). Door overwinningen op het Belgische Bears (11-1), MRKI Medvedi uit Kroatië (10-0) en Hoboken Pioneers (1-0) plaatste de ploeg zich in het toernooi om de ESF Cup als eerste club voor de finale.

De Hoofddorp Pioniers eindigde in de strijd om de ESF Cup op een vierde plaats.

 

Pitchers Hoboken Pioneers
Roberto Ramos (3 1/3): 4-3-4-1
Arjan Baanen (2 2/3): 3-0-6-0

Pitchers Quick Amersfoort
Shawn Koster (7): 13-2-6-2