Burgemeester Van Zanen eerste balgooier openingswedstrijd OKT

Honkbal/Softbal Redactie

Dinsdag 23 juli start op Sportpark de Paperclip in Utrecht, de thuisbasis van Honkbal- en Softbalvereniging UVV, het Olympisch Kwalificatie Toernooi Softbal. Voorafgaand aan de openingswedstrijd waarin Nederland, de nummer 10 op de wereldranglijst, het opneemt tegen Zuid-Afrika om 19:00 uur, zal Jan van Zanen om 18:00 uur aanwezig zijn om het toernooi officieel af te trappen met het gooien van de eerste bal.

Om de Olympische Spelen te bereiken zal er in Utrecht naast de tegenstanders uit Groep A Zuid-Afrika, Spanje en Groot-Brittannië, naar verwachting ook afgerekend moeten worden met Italië. De speelsters van het Koninkrijksteam moeten zich dan revancheren voor de met 3-2 verloren finale van het EK in Tsjechië van eerder deze maand.

Korte stop Britt Vonk geeft aan dat de verloren finale voor alleen maar meer motivatie zal zorgen: ‘Dat wij van Italië verloren in de finale heeft er alleen maar voor gezorgd dat wij nog meer fired up zijn. Het zal lastig worden, want elk team heeft zich flink versterkt met Amerikanen. Ons voordeel zal zijn dat wij goed op elkaar ingespeeld zijn. We hebben er zin in en willen het liefst vandaag al beginnen!’

De selectie van bondscoach Connie Clark kent geen speelsters van clubs uit de provincie Utrecht.