Carlien Dirkse van den Heuvel stopt, ook als het hockeyseizoen al afgelopen mocht zijn

Hockey Redactie

Voormalig Oranje-international en speelster van het eerste vrouwenteam van hockeyclub SCHC uit Bilthoven Carlien Dirkse van den Heuvel (32) had al eerder besloten aan het eind van het seizoen 2019/2020 te stoppen. De huidige situatie verandert daar niets aan.

In een uitgebreid interview met hockey.nl laat de aanvoerder weten dat het seizoen er voor haar eigenlijk al op zit: ‘voor mij als topsporter is het seizoen afgelopen. De hoofdklasse voelt niet meer als de hoofdklasse. Ik begrijp niet hoe je dit seizoen op een hoofdklassewaardige manier af kunt sluiten. Wat ga je doen dan, teams in een poule van acht tegen elkaar laten spelen? Als we op die manier landskampioen worden, zal ik me geen echte landskampioen voelen.’

SCHC staat in de Livera hoofdklasse op een tweede plek. Na zeventien gespeelde wedstrijden heeft de club uit Bilthoven 40 punten. De huidige nummer één, Den Bosch, heeft drie punten meer in de hoogste vrouwencompetitie. De Nederlandse hockeybond spreekt vooralsnog van het uitstellen van de competitie in verband met het corona-virus, nog niet van afstel.