CDW vindt de weg omhoog

Voetbal Frank Brouwer

Vier seizoenen geleden maakte de toenmalige zondag tweedeklasser CDW een switch naar het zaterdagvoetbal. Een aantal woelige jaren volgden, maar inmiddels is de club rustig aan weer in opbouw. Voorzitter René Gompel en technisch coördinator Gerard Pouw kijken terug én vooruit.

Prestatief voetbal op zaterdag, of op zondag, het is bij steeds meer clubs een issue. Bij de Wijkse voetbalclub CDW werd vier seizoenen geleden de overstap gemaakt. Vanuit de Vijfde Klasse werd snel de weg naar boven weer gevonden. Drie promoties in vier jaar brachten het eerste team terug in de Tweede Klasse.

‘Dat is natuurlijk prachtig. Want hoewel we het eerste niet op een voetstuk plaatsen, is deze snelle terugkeer toch goed in het verhaal naar buiten’, zo kijkt voorzitter René Gompel naar de stijgende lijn van het eerste team.

Maar Gompel kijkt verder. Allereerst ook naar de loodzware klus waar hij zelf samen met zijn medehoofdbestuursleden Ginger Eman en Kevin de Heus drie jaar geleden aan begonnen. Gompel: ‘Destijds vertrok in april het toenmalige bestuur na een motie van wantrouwen vanuit de leden op en kwam het directe voortbestaan van de club in gevaar. We stapten met een aantal mensen in als interim bestuur. Het seizoen kon worden afgemaakt, maar echt soepel liep het niet.

Samen met Eman en De Heus hebben we vervolgens de uitdaging als klein hoofdbestuur opgepakt. Onze voornaamste taak: het weer optuigen en uitbouwen van de club.’

De club met 800 leden kroop onder leiding van het drietal weer uit het dal. Gompel: ‘Ik moet het vorige bestuur de complimenten geven vanwege het grotendeels oplossen van de financiële problemen. Wij zijn vervolgens organisatorisch en technisch weer gaan bouwen.’

Stapje voor stapje boekte de club …


Bent u geïnteresseerd om dit hele artikel te lezen? Dat kan. U heeft daarbij drie mogelijkheden:

U kiest voor een abonnement op de papieren krant
U kiest voor de digitale krant
U bestelt een losse uitgave van de krant waarin dit artikel gepubliceerd is

Nadat wij uw gegevens ontvangen en verwerkt hebben, wordt het artikel zo spoedig mogelijk aan u verstuurd.