Celine van Duijn blij met finaleplaats 10-metertoren

Schoonspringen Redactie

Celine van Duijn kan terugzien op een geslaagd optreden in Tokio. De 28-jarige schoonspringster uit Amersfoort haalde de finale van de 10-metertoren en dat was een prestatie op zich. In de eindstrijd kon ze geen potten breken. Met een totaal van 287,70 over vijf sprongen eindigde ze als tiende in het Tokyo Aquatics Centre. Olympisch kampioen werd de pas 14-jarige Chinese Quan Hongchan, die volgens de jury tweemaal tot een perfecte sprong kwam.

Van Duijn, die in 2018 Europees kampioen was geworden, hoopte in de finale op vijf stabiele sprongen. Dat lukte niet zo goed. De eerste twee waren matig en van minder niveau dan wat ze eerder had laten zien. Ze herstelde zich wel en werd tiende van de twaalf finalisten.

Voor de camera van de NOS vertelde ze dat het een slopend toernooi was geweest. ‘Het was het net niet in de finale, maar onbewust heb ik zeker wel genoten. De tank was behoorlijk leeg na de halve finale. Binnen 24 uur drie wedstrijden springen, dat heb ik nog nooit eerder gedaan. Het was enorm zwaar, zowel mentaal als fysiek.’ Bondscoach Edwin Jongejans was tevreden over de verrichtingen van Van Duijn, die vertelde ook best trots te zijn dat ze de finale had gehaald.