Competitie amateurvoetbal van de baan

Voetbal Hans van Echtelt

De KNVB heeft een belangrijk besluit genomen. Het resterende deel van de competitie voor amateurvoetballers is definitief van de baan. Aanvankelijk zou pas over enkele weken een besluit worden genomen maar de knoop is nu al doorgehakt. Tal van ploegen uit Midden Nederland overwegen om met elkaar een regionale poule op te starten zodat er toch onderling nog gespeeld kan worden. Voor sommige clubs die in de lagere regionen te vinden waren, mogelijk een meevaller. Maar neem voetbalclub Houten dat voor de tweede keer in riante positie gedwarsboomd wordt.

Wim Pot, lange tijd technisch adviseur bij deze club: ‘Voor Houten is het natuurlijk een rampzalige ontwikkeling. Volgens mij hadden we de mogelijkheden om twee keer op rij te promoveren en dat wordt nu onmogelijk gemaakt.’ Of Houten en andere clubs uit de regio een onderlinge competitie gaan beginnen, is volgens Pot op dit moment nog niet besproken binnen zijn club.

Gerrit Plomp, trainer van Geinoord, begrijpt de aanpak van de KNVB. ‘Het zou nu een heel oneerlijke en onevenwichtige competitie geworden zijn omdat je alleen met spelers tot 27 jaar voorlopig mocht trainen en de ouderen uit mijn selectie dus langs de kant bleven. Een jaar geleden hadden we met Geinoord baat bij een competitiestop omdat we er toen niet al te goed voorstonden. Dat lag nu een beetje anders, we hadden de opgaande lijn te pakken en verloren een paar wedstrijden schlemielig met tien man en twee keer met een doelpunt verschil. Van een regionale poule in de komende periode zou ik een voorstander zijn. Die jongens willen niet alleen trainen maar, ook al is het vriendschappelijk, nu eindelijk weer eens lekker gaan ballen.’