Cricketwedstrijden Nederland- Engeland van mei 2021 uitgesteld naar 2022

Cricket Redactie

De KNCB en de ECB (Engelse cricketbond) hebben na goed onderling overleg besloten om de wedstrijden tussen het Nederlands mannen XI en Engeland voor de ICC Cricket World Cup Super League van mei 2021 te verschuiven naar mei 2022. De voortdurende onzekere situatie rond het Covid-19 virus en de vérstrekkende gevolgen voor de organisatie van de thuiswedstrijden tegen Engeland, vormden de aanleiding voor nader overleg tussen de twee bonden.

Het vooruitzicht om deze wedstrijden met zeer weinig of misschien zelfs zonder publiek te spelen, was voor de KNCB geen haalbare optie en de ECB toonde zeer veel begrip voor de situatie.

De deelname van Nederland als enige Associate Member aan deze internationale competitie tegen de top-12 van de grote cricketlanden, is in vele opzichten een enorme uitdaging, en met de thuiswedstrijden tegen Engeland wilde de KNCB de kans om cricket op de kaart zetten in Nederland volop aangrijpen.

De wedstrijden tegen Engeland op 22, 24 en 27 mei 2021 zou de eerste serie wedstrijden voor de ICC CWC Super League in Nederland zijn, nadat dit jaar de wedstrijden tegen Pakistan niet konden doorgaan vanwege de Covid-19 maatregelen.