Crosser Lars van der Haar pakt vierde en zevende plaats

Veldrijden Redactie

Zaterdag zevende, zondag vierde. Dat is de balans van Lars van der Haar dit weekeinde. Bepaald niet slecht wanneer in ogenschouw wordt genomen dat beide dagen de nummers een, twee en drie min of meer vaststonden in de volgorde Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Toon Aerts. Voor de rest van het veld is het dit seizoen strijden om kruimels.

Lars van der Haar

Zaterdag in Antwerpen was het bitterkoud in de Scheldecross. De twee beste crossers ter wereld Van der Poel en Van Aert hadden zich na een trainingsstage in het zonnige Spanje zonder problemen in het peloton gevoegd. Met name Van der Poel. Hij wachtte een paar ronden alvorens hij versnelde en enkele seconden pakte. Achter hem probeerde vooral Aerts het gaatje te dichten, maar die inspanning brak hem op. Ineens liep het verschil hard op en Van der Poel was definitief gevlogen. Opvallend was dat wereldkampioen Van Aert niet in staat leek zijn landgenoot Aerts steun te bieden. Wel pakte hij in de slotfase de tweede plaats.

Lars van der Haar leidde de achtervolging van een volgend groep maar dreigde zijn tweede plaats in het DVV-klassement, waarbij het gaat om tijdsverschil, kwijt te raken. Dat gebeurde ook, door zijn achterstand van bijna drie minuten op de winnaar zakte hij naar de vijfde plaats in het klassement.

Een dag later betrof het in Zonhoven een cross van het Superprestige-klassement. Het podium was hetzelfde, wel passeerde Van der Haar op ruim twee minuten als eerste van de rest de finish. In het algemeen klassement staat de Woudenberger na vijf crossen op de vierde plaats.