Cruciale wedstrijden voor UVV

Honkbal/Softbal Ted Vermeulen

UVV speelt morgenavond een belangrijke wedstrijd tegen DSS uit Heemskerk. De club uit Leidsche Rijn staat voorlaatste in de in de degradatiepoule van de overgangsklasse, met zes punten uit elf gespeelde wedstrijden.

De onverwachte, maar knappe overwinning die UVV zaterdagmiddag in de honkbalvallei in Bussum tegen de reserves van HCAW boekte (8-7) verandert weinig aan de precaire situatie waarin Utrechters zich bevinden. UVV verloor zondag op de eigen Paperclip met 12-4 van datzelfde HCAW reserves (12-4) en komt daardoor op een totaal van zes punten uit elf wedstrijden.

Omdat concurrent DSS 2 profiteert van het uitgespeelde eerste team, wonnen de Heemskerkers vier van de laatste vijf wedstrijden en hebben nu acht punten uit elf wedstrijden.

Een geluk is, dat het Dordrechtse Hawks afgelopen weekend twee keer onderuit ging Orioles, waardoor die ploeg, net als UVV, zes punten heeft verzameld uit elf wedstrijden. UVV speelt woensdagavond 19 september in Haarlem tegen DSS 2 een inhaalwedstrijd die eigenlijk gewonnen moet worden. Maar gezien de huidige sterkte van DSS 2 zal dit een moeilijke klus worden.

In geval van verlies komt UVV gelijk met Hawks, uitgerekend hun tegenstander in de laatste wedstrijd die de competitie zal afsluiten. Een overwinning bij DSS 2 zou UVV wat lucht kunnen geven, waardoor men aan één overwinning op Hawks zeker is van klasse behoud. De stand onderaan:

 

6          DSS 2             11-8

7          UVV               11-6

8          Hawks             12-6