Cultheld Stijn Vreven

FC Utrecht elftal van de halve eeuw Voetbal Redactie

In het kader van de uitverkiezing FC Utrecht Elftal Van De Halve Eeuw maakt verslaggever Ton de Ruiter een portret van een FC Utrecht rechtsback, als introductie van de spelers op die positie. Deze maand maakte hij een artikel over Cor Hildebrand, maar er is ook aandacht voor een totaal andere speler op die plek: Stijn Vreven.

Niet de held van de voetballiefhebber die van verfijnde hoogstandjes houdt maar wel van de supporters die ijver en strijd honoreren. De verdediger speelt voor Diepenbeek, Sint-Truiden, KV Mechelen en AA Gent.

Van die club laatste komt Vreven in 1999 naar FC Utrecht en groeit uit tot een cultheld. Geliefd vanwege zijn tomeloze inzet, bijzonder vanwege zijn lange haren. Voetbal op het randje van het toelaatbare is zijn wapen. De Belg speelt in vier seizoenen 29, 28, 29 en 27 duels in het eerste en scoort in totaal driemaal. In de ontbrekende wedstrijden is hij vooral geschorst.

In 2003 wint hij met FC Utrecht de beker. In 2003 wordt FC Kaiserslautern in de Bundesliga zijn nieuwe werkgever, een succes wordt het niet. Vreven speelt nog voor Vitesse, Omonia Nicosia en FC Den Haag. In twee interlands voor de Rode Duivels (tegen Polen en Bulgarije) komt hij tot 157 speelminuten. In 2007 is bij hem suikerziekte geconstateerd.

Vreven wordt trainer, onder andere bij NAC Breda. Begin oktober wordt hij ontslagen bij het Belgische Beerschot dat uitkomt op het tweede niveau.


Neem hier deel aan de uitverkiezing FC Utrecht Elftal Van De Halve Eeuw en stem op de rechtsback van uw keuze.