Dafne Schippers en Femke Bol tonen goede vorm in Ostrava

Atletiek Redactie

Dafne Schippers heeft bij een atletiekwedstrijd in het Tsjechische Ostrava bewezen nog steeds de snelste Nederlandse atlete op de sprint te zijn. Met onder meer Nadine Visser en Lieke Klaver, de Nederlandse kampioenen op de 100 en 200 meter, als tegenstandsters was Schippers door niemand te stuiten in deze wedstrijd voor de Continental Tour Gold. Femke Bol uit Amersfoort bevestigde haar goede vorm met een triomf op de 300m horden.

Bol en Schippers liepen incourante afstanden, nummers die op de grote kampioenschappen niet tot het programma behoren. Dat mocht de pret niet drukken. Met name Schippers maakte indruk. De 150m kreeg een pikant tintje door de deelname van Schippers, Visser en Klaver. Ruim een week geleden domineerde het drietal op de NK atletiek in Utrecht op de sprintnummers. Schippers haakte echter voortijdig af voor de finale van de 200m. De Utrechtse had weer last gekregen van een oude rugblessure en wilde geen risico nemen.

In Ostrava maakte de tweevoudige wereldkampioene op de 200m ondubbelzinnig duidelijk dat zij nog steeds sprintdiva nummer één is in Nederland. Ze finishte in 16,56 seconden en dat was ruim drietiende sneller dan Lieke Klaver (16,89). Die werd daarmee derde, nog achter de nummer twee Ajla del Ponte uit Zwitserland (16,74). Nadine Visser moest genoegen nemen met de vierde plaats (16,94). De zege zal Schippers dubbel zo goed smaken omdat er toch een beetje sprake was van een prestigegevecht.

Femke Bol passeerde op de 300 meter horden de finish na 38,55 seconden, ruim sneller dan de nummer twee Emma Zapletalova uit Slowakije (38,97) en de Britse Jessie Knight (39,35).