Dafne Schippers voegt zich bij Team Visa dat sponsorship van alle atleten verlengt

Atletiek Redactie

Team Visa verwelkomt oud-wereldkampioene Dafne Schippers bij Team Visa – een groep van 100 olympiërs en paralympiërs uit meer dan 50 landen en in 27 sporten. De sponsor steunt bovendien de beslissing van het IOC om de Olympische Spelen van Tokyo 2020 op 23 juli 2021 van start te laten gaan. De Utrechtse Shanice van de Sanden is de enige andere Nederlandse sporter die sponsoring van het team ontvangt.

Dafne Schippers zegt over de samenwerking: ‘Ik ben dankbaar dat ik bij Team Visa ben aangesloten en dat ik deel uitmaak van deze groep van Olympische atleten van wereldklasse. Ik dank het bedrijf en de mensen van Visa van harte voor hun aanhoudende steun en kijk uit naar de Olympische Spelen en onze samenwerking.’ De atleet uit Utrecht werd wereldkampioen in 2015 en 2017 op de 200 meter sprint en won zilver op de 200 meter sprint op de Olympische Zomerspelen van 2016.

Meer dan 500 atleten hebben sinds de oprichting van het team in 2000 sponsoring ontvangen. Volgens de eigen definitie worden atleten geselecteerd ‘op basis van atletische prestaties, karakter en persoonlijke ontwikkeling en staan ze voor de merkwaarden en prioriteiten van Visa, waaronder gendergelijkheid, sociale impact en kleine bedrijven.’ Ook Dafne Schippers is nu dus langs deze lat gelegd en in het team opgenomen. Visa support zijn atleten door het sponsorship te verlengen tot 2021. Deze financiële bijdrage zal van belang zijn voor de atleten die een groot deel van de prijzengelden weg hebben zien vallen nadat de wedstrijden vanwege corona van de kalender gehaald werden.

Daniel van Delft, Country Manager Visa, Nederland: ‘Visa is een van de oudste partners van de Olympische Spelen. We kijken uit naar de Olympische Spelen en zijn blij dat een van de grootste Nederlandse atleten zich bij Team Visa heeft aangesloten. Dafne is een Olympisch zilverenmedaillewinnaar en wereldkampioene die Nederland trots maakt vanwege haar doorzettingsvermogen en harde werk.’

De sponsor over het uitstel van de Olympische Spelen tot 2021: ‘We blijven achter onze atleten staan en zullen onze relatie met hen voortzetten tot in 2021. De atleten zijn bezig met het zoeken naar manieren om hun trainingsschema’s te handhaven en discipline en focus te behouden terwijl zij tegelijkertijd te maken hebben met wat er op dit moment gaande is in de wereld. Het team hoopt met de sponsoring ten minste één zorg bij hen weg te nemen.’