Dag 2 van EK Beachvolleybal in Utrecht

Beachvolleybal Redactie

Op de zonovergoten Neude in Utrecht werden Varenhorst en Bouter opnieuw onthaald als helden door het Utrechtse volleybalpubliek. De verbale ondersteuning deed de Nederlanders zichtbaar goed, en de outsiders voor een hoge eindklassering wonnen met 2-0 (21-19, 21-18) van de Oostenrijkers Winter/Hörl.

‘We speelden niet zo zuinig als gisteren tegen de Fransen, maar het was voldoende,’ vertelde de altijd zeer realistische Christiaan Varenhorst na afloop. ‘Mijn enkel is geen thema meer, daarmee gaat het goed en daar hoeven we geen energie en woorden meer aan te besteden. Het was echt genieten voor ons om in deze ambiance te mogen spelen.’ De Nederlanders gaan aan kop in pool H.

 

Vrouwentoernooi

Op 17 juli ging het EK voor vrouwen van start, met vijf wedstrijden in Utrecht. Tijdens een zeer spannend gevecht hebben de Oostenrijkse dames Schützenhöfer/Plesiutschnig zich herpakt na de nederlaag eerder op de dag. De Oostenrijksen wisten pas in de derde set het Zwitserse duo Caluori/Graudina op de knieën te krijgen. De eerste set ging met 21-14 ging naar Schützenhöfer/Plesiutschnig, maar daarna wonnen de Zwitsersen de tweede met 21-19. In de derde set leken Caluori/Graudina op weg naar een sensatie, maar de Oostenrijkse dames overleefden een matchpoint en sloegen toe bij het eerste matchpoint dat ze kregen.

Foto: Bart Weerdenburg/Utrechtse Sportkrant

 

 

 

Het DELA EK Beachvolleybal is voor Sanne Keizer en Madelein Meppelink uit Rhenen goed begonnen. De dames van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) wonnen in Rotterdam met 2-0 (21-18, 21-14) van het Slovaakse duo Andrea Strbova en Natalia Dubovcova. Meppelink: “Met net spel hebben we de zege gepakt en morgen gaan we verder knallen op deze prachtige locatie voor het SS Rotterdam.”