Dagzege Marijn van den Berg, broer Lars ziet af op gravelpad

Wielrennen Redactie

Terwijl zijn broer Lars enorm moest afzien in de stoffige elfde etappe van de Giro was Marijn van den Berg uitstekend op dreef in Frankrijk. De renner uit De Meern won de openingsetappe van de Alpes Isère Tour, waar ook de Tielse continentale ploeg Metec aan meedoet. Van den Berg, oud-renner van Metec en nu bij de opleidingsploeg van Groupama-FDJ, was na 136 kilometer de sterkste in finishplaats Chavagneux. De Alpes Isère Tour kent vijf etappes.

Lars van den Berg eindigde in een gedenkwaardige rit in Italië die voor een deel over de onverharde gravelstroken van de Strade Bianche ging op plaats 61, op bijna 19 minuten van de pas 21-jarige Zwitserse etappewinnaar Mauro Schmid. Egan Bernal deed gouden zaken en verstevigde zijn leiderspositie in het algemeen klassement. De jonge Remco Evenepoel die door de Belgische media al dagen de hemel in wordt geschreven kreeg ruim twee minuten aan de broek van de Colombiaan. Evenepoel zakte van twee naar zeven en kan de eindzege wel vergeten.

Annemiek van Vleuten heeft opnieuw klop gekregen van wereldkampioene Anna van der Breggen. In de Spaanse eendagswedstrijd Durango-Durango waren de twee vooruit en won Van der Breggen in een sprint-à-deux. De derde plaats was voor de Deense Cecilie Uttrup Ludwig.