Dahmane staat graag midden tussen de mensen

De vrijwilliger Marina van Huissteden-Kaspers

Hij houdt ervan om processen te beïnvloeden. Maar dan wel na een gedegen studie van het onderwerp en altijd met het vizier op het menselijke aspect ervan. Mohammed Dahmane is in het dagelijks leven mede-eigenaar van een accountantskantoor. Maar in zijn vrije tijd een rasbestuurder, die graag midden tussen de mensen staat. Op dit moment bekleedt hij de functie van penningmeester bij de Vereniging Sport Utrecht (VSU), maar er is nog meer, heel veel meer.

Dahmane kwam op zijn 17e jaar vanuit Marokko naar ons land. ‘Ik sprak geen woord Nederlands, maar kon mij binnen zes maanden aardig verstaanbaar maken. Ik kreeg een vwo-advies, maar zag al heel snel in dat dat op dat moment te heftig zou worden voor een jongen van Berberse afkomst.

Via een omweg werd het een paar jaar later alsnog het vwo. Na mijn master economie heb ik op Nyenrode een postmaster Business gedaan en hierna nog een master strategisch management. En van alle studies pluk ik nu nog de vruchten.’

Naast alle studies en het stichten van een gezin loopt het vrijwilligerswerk, en dan vooral in de sport, als een rode draad door zijn leven. ‘Ja, door te werken komt er geld op de plank.  Voor mij is belangrijk dat ik voldoende arbeidsvreugde heb. En daarnaast geloof ik heilig dat de sport bijdraagt aan een maatschappelijke meerwaarde. Sport is voor mij een middel om dingen te bereiken. De omgeving staat mij aan omdat het een bindmiddel is voor allerlei sociale klassen. Iedereen krijgt binnen de sport gelijke kansen en is ook gelijkwaardig, ongeacht geloof, geaardheid of afkomst. En als extraatje is …


Bent u geïnteresseerd om dit hele artikel te lezen? Dat kan. U heeft daarbij drie mogelijkheden:

–          U kiest voor een abonnement op de papieren krant
–          U kiest voor de digitale krant
–          U bestelt een losse uitgave van de krant waarin dit artikel gepubliceerd is

Nadat wij uw gegevens ontvangen en verwerkt hebben, wordt het artikel zo spoedig mogelijk aan u verstuurd.