Dalto promoveert niet naar Korfbal League

Korfbal Redactie

Woensdagavond speelde Dalto de laatste van de drie play-down wedstrijden tegen DVO uit Bennekom. De club uit Driebergen verloor thuis in Hoenderdaal met 23-32 en moet volgend seizoen in de Hoofdklasse blijven spelen. De zo gewenste plek in de Korfbal League blijft voor DVO dat dit seizoen ook al in de hoogste korfbal klasse uit kwam.

Dalto kende geen gelukkig begin van de wedstrijd met veel balverlies en liet DVO snel naar 1-4 uitlopen. In een bomvol Hoenderdaal hoopte Dalto/Klaverblad Verzekeringen het goede spel uit de tweede wedstrijd tegen DVO in de play-down ook aan het thuispubliek te kunnen laten zien, maar DVO liet Dalto niet in de wedstrijd komen. Dalto had geen antwoord op de aanvallen van de Bennekommers en kon met name Fleur Hoek van DVO moeilijk van scoren weerhouden.

Trainersduo Van Dijk en Veldheer paste vervolgens wissels toe die goed uitpakten voor de Driebergenaren. DVO/Accountor had inmiddels een gat van vijf punten geslagen, maar de tweede aangeef van Dalto werd met de wissels beter verzorgd, waardoor ze meer weerstand tegen DVO konden bieden.

De club uit Bennekom hield het hoge wedstrijdtempo na de rust vast en bleef de rebounds goed benutten waardoor er een gat van 7 punten ontstond en de wedstrijd gespeeld leek. Dalto kwam echter steeds beter in de wedstrijd en liet de achterstand zelfs terugkomen tot 1 punt toen er 12 minuten voor tijd 19-20 op het bord stond.

Foto: Geert Lommers/Utrechtse Sportkrant

DVO liet toen met ijzersterk spel zien dat zij de betere partij waren en nadat er in korte tijd weer een gat van 4 punten geslagen was, gingen de hoofden hangen bij Dalto. De eindstand was een verdiende 23-32 voor DVO dat volgend seizoen in de Korfbal League uit zal blijven komen, waar Dalto in de Hoofdklasse actief blijft.

Eerdere tegenstander van Dalto in de kruisfinale, DeetosSnel uit Dordrecht, promoveerde wel naar de Korfbal League en complementeert de negen reeds geplaatste clubs.

DVO’s topscoorder van de wedstrijd Alvarez maakt maar liefst 9 punten en krijgt 1 minuut voor tijd een publiekswissel. Foto: Geert Lommers/Utrechtse Sportkrant