Darmklachten spelen Tusveld parten

Kort nieuws Wielrennen

Terwijl op de (Belgische) televisie de aandacht uitging naar de Vlaamse koersen die traditiegetrouw het Europese wielerseizoen inluiden, was een aantal Nederlanders renners juist bezig met Franse heuvels.  ‘Les Boucles Drome Ardeche’ vormden zaterdag en zondag in de omgeving van Valence het decor voor pittige U.C.I.-wedstrijden waarin zes coureurs van Roompot in actie kwamen, onder wie Martijn Tusveld.

De Utrechter voelt zich in zijn element wanneer het omhoog gaat. Normaal gesproken dan, want afgelopen weekeinde had Tusveld net als enkele ploeggenoten last van zijn darmen. Op zondag in de Drome Classic maakte hij de eerste wedstrijduren deel uit van de kopkroep, maar moest daaruit lossen door opspelende maagklachten. Veenendaler Martijn Budding, net als Tusveld afkomstig van de Rabo-opleidingsploeg,  haalde als enige van de equipe van Jean Paul van Poppel in de eerste groep de finale, maar kon daarin geen hoofdrol vervullen. Hij werd 38ste.

Beter verging het Budding een dag eerder in de Classic d’Ardeche. Hij ging met de besten mee omhoog en zag renners een voor een lossen. De Veenendaler finishte uiteindelijk als achtste. Tim Ariesen uit Rhenen, bij Roompot de derde coureur uit wielerdistrict Midden, liep bij een val verwondingen op aan zijn handen.