Darren van Bekkum naar opleidingsteam Jumbo-Visma

Wielrennen Redactie

Darren van Bekkum (18) rijdt volgend jaar voor de opleidingsploeg van Jumbo-Visma, meldt de internetsite Wieleflits. De talentvolle junior uit Maarn zet daarmee een belangrijke stap richting een profcarrière als wielrenner. Het topteam van Jumbo-Visma doet momenteel een gooi naar de eindzege in de Tour de France. Van Bekkum begon bij wielervereniging Eemland en heeft zich de afgelopen jaren enorm sterk ontwikkeld.

Wie een uitnodiging krijgt voor opleidingsploeg van Jumbo-Visma maakt serieus kans door te stromen naar het WorldTour-team waarin nu vedetten als Tom Dumoulin, de Belg Wout van Aert en de sloveen Primox Roglic rijden. Van Bekkum is de derde nieuwe renner voor volgend seizoen. Eerder al werden de Noor Johannes Teine Mittet en de Nederlander Lou van Belle vastgelegd.

Van Bekkum fietst nog niet zo lang, maar beschikt over klimcapaciteiten. Hij maakte indruk tijdens een virtuele beklimming van de Mont Ventoux. Op het onlangs gehouden EK in het Franse Plouay kwam hij nog duidelijk tekort. Hij eindigde op bijna vijf minuten van de Deense winnaar Kasper Andersen.

Hoe snel het kan gaan bewijst wel de ontwikkeling rond Olav Kooij. De net als Van Bekkum pas 18-jarige sprinter verlaat per 1 juli 2021 het Development Team en voegt zich dan bij de profs van Jumbo-Visma.