De bal gaat weer rollen in Galgenwaard

Voetbal Hans van Echtelt

Er gaat weer gevoetbald worden in Galgenwaard. Op zaterdag 1 en donderdag 20 augustus zal in het kader van de zogenaamde ‘Fox Sports Eredivisie Comeback’ een tweetal oefenduels worden afgewerkt in de thuishaven van FC Utrecht, als tegenstanders zullen AZ en Heerenveen fungeren. De eerste partij begint om 17.30 uur, de tweede om 21.00 uur, dit vanwege rechtstreekse uitzendingen op het genoemde Sportnet. Ook Jong Utrecht gaat een oefenwedstrijd spelen in augustus, namelijk tegen Jong Ajax.

Ook buitenhuis gaat FC Utrecht ‘sparren’. Dat gebeurt op 13 augustus wanneer in de Arena de oefentopper tegen Ajax wordt gespeeld. De aanvang is 18.45 uur. Het is een mooie ‘revanche’ voor de halve bekerfinale die de Domstedelijke formatie begin maart thuis met 2-0 won. Daardoor werd de eindstrijd bereikt tegen Feyenoord die nooit meer werd gespeeld.

Overigens is de selectie van FC Utrecht eind vorige week aan de eerste trainingen begonnen ter voorbereiding op de competitie 2020/2021. Dat betekent een erg lange voorbereiding waarin ook nog een oefenduel is gepland tegen Racing Genk, de nieuwe club van oud-speler Cyriel Dessers.