De burgers tegen de studenten

Rugby Redactie

Al meer dan 45 jaar spelen de teams van URC (de burgers) en USRS (de studenten) op Koningsdag tegen elkaar. Ook dit jaar wordt de rugby stadsderby op Sportpark Rijnvliet gespeeld. Ondanks dat de burgers van URC de afgelopen twee jaar alle wedstrijden hebben gewonnen, belooft de organisatie een spannende dag.

De studenten hebben er ook zin in en stellen met de nodige humor op hun website: ‘Aanstaande vrijdag is de allerbelangrijkste dag in het jaar van de U.S.R.S. weer! Een dag van kameraadschap, burgers vouwen, en bier drinken. Een dag om de verjaardag van de Koning te vieren, door de hardwerkende arbeider een lesje rugby te geven. Een dag waarop weer blijkt dat 9 tot 5 het onderspit delft tegen brak in de UB om 3 uur ’s middags geen plek hebben, dus het studeren weer een dag uitstellen.’

De twee clubs komen beiden uit in de Eerste Klasse Mannen, waarbij URC de derde plaats inneemt en USRS de negende plaats.

 

Drie wedstrijden

In tegenstelling tot vorig jaar worden er op deze Koningsdag maar liefst drie rugbywedstrijden gespeeld tussen de mannen van beide clubs. De eerste wedstrijd start vrijdag om 11:30 uur en gaat tussen de derde teams van URC en USRS. Om 13.00 uur spelen de tweede teams tegen elkaar en de kick-off voor de laatste wedstrijd is om 14:30 uur, wat dit jaar een officiële competitiewedstrijd tussen de eerste teams is.

Na afloop van de wedstrijden zijn er de traditionele speeches, een barbecue, een Koningsdag-vrijmarkt, oud-Hollandse spelletjes, springkussen en live optredens van een band en DJ.