De eerste gouden ballen voor King of the Court vergeven

Beachvolleybal Redactie

Veertig topteams van over de hele wereld zijn afgereisd af naar Utrecht om op het Jaarbeursplein in een speciaal ontworpen coronaproof stadion te strijden om de titel Kings en Queens of the Court. Vanavond werd gestart met de eerste fase van het toernooi. Robert Meeuwsen, geboren in Nieuwegein, eindigde met zijn partner Alexander Brouwer als vierde in de poule. Beiden net terug van een blessure, krijgen morgen kans op revanche. Dan treden ook nationaal kampioenen King of the Court Madelein Meppelink (uit Rhenen) en partner Sanne Keizer aan.

Twintig teams gaan het dit toernooi opnemen tegen elkaar voor vijf beschikbare plaatsen in het hoofdtoernooi. Zij doen dat verdeeld over vier poules waarvan de winnaar zich kwalificeert. De poule indeling is tot stand gekomen op basis van hun plaats op de wereldranking. De nummers 2 strijden nog een keer tegen elkaar voor de laatste plaats in het hoofdtoernooi.

In poule A kregen de Duitse vrouwen Kozuch – Ludwig vanavond de gouden bal. Elke poulewinnaar krijgt deze gouden bal die in de kwartfinale een voordeel oplevert. Ze mogen die inzetten na een verloren rally en spelen dat punt over. De Belgen Koekelkoren – van Walle kregen deze bij de mannen van poule A. In poule B van de vrouwen leek de bal naar de zusjes Megan en Nicole McNamara uit Canada te gaan, maar zij zagen toch de Spaanse vrouwen Lili en Elsa in de laatste minuut langszij komen.

De Nederlandse toppers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen troffen vandaag een diverse groep B. Sven Vismans en Tom van Steenis vormen de Nederlandse oppositie in de groep, verder stonden de Letten Plavins/Tocs, de Chileense neven Grimalt/Grimalt en het Canadese duo Saxton/O’Gorman in poule B. Brouwer en Meeuwsen vlogen er in de tweede ronde uit, waardoor zij donderdagavond in de play-off nogmaals in actie moeten komen om een plaats bij de laatste vijftien teams te bemachtigen. Plavins en Tocs wonnen de laatste Gouden Bal van de woensdag.

Donderdag gaat het toernooi verder met zowel bij de vrouwen en de mannen poules C en D. Daarna wordt direct de play-offpoule gespeeld.
Er wordt gestart om 16.30 uur.