De Groot plaatst zich voor halve finale US Open

Tennis Redactie

Zojuist heeft Diede de Groot haar eerste wedstrijd in het Louis Armstrong stadion van het US Open in New York winnend afgesloten (6-3 en 6-4). Ze kwam uit tegen de Britse Jordanne Whiley (28) die het de De Groot (23) nauwelijks moeilijk maakte. De inwoonster van Oudewater zat halverwege de tweede set vooral zichzelf dwars toen ze een reeks dubbele fouten sloeg en de voorsprong van 3-1 om zag buigen naar een achterstand: 3-4. Daarna maakte ze het goed door in drie korte games een eind aan de wedstrijd te maken.

De Groot’s dubbelpartner Marjolein Buis versloeg de Amerikaanse Dana Mathewson met 6-2 en 6-1. De loting voorzag dat de winnaars van deze partijen tegen elkaar moeten, waardoor de twee Nederlandse tennissters morgen rond 18.00 Nederlandse tijd tegen elkaar uitkomen in de single halve finale.

Aan het eind van de dag zullen ze elkaar wederom treffen, maar dan aan dezelfde kant van het net als ze hun dubbelpartij spelen in de vrouwen rolstoel halve finale tegen de Japanse Ohtani en de Britse Shuker.