Derby tussen Geinoord en JSV weer op de rol

Voetbal Hans van Echtelt

De voetbalfans in Nieuwegein zullen vanmorgen met plezier de regionale sportpagina gelezen hebben. Daarin werd bevestigd door de KNVB dat de derby tussen Geinoord en JSV ook komend seizoen weer op de rol staat. Voor beide clubs het jaarlijkse hoogtepunt, voor de fans een mogelijkheid om het onderlinge prestige te testen. Om maar te zwijgen voor de spelers die ooit voor beide clubs hebben gespeeld en dus oude bekenden gaan ontmoeten zoals Michiel van der Valk die weer is overgestapt naar Sportpark Parkhout waar ooit zijn voetballoopbaan als jeugdspeler begon.

Michiel van der Valk (34) keert dus terug naar Parkhout. De huidige JSV’er wil komend seizoen bij zijn vroegere club ‘de cirkel rond maken’ zoals hij het zelf uitdrukt. In zijn jeugd speelde Michiel samen met zijn broer Daan in de jeugd van Geinoord om daarna via een periode bij GVVV in Veenendaal naar JSV te verhuizen.

Michiel van der Valk keert terug bij zijn oude club Geinoord om de cirkel rond te maken. Foto: Gerard van Vliet

Een andere opvallende transfer is de komt van de 19-jarige Stijn Gerrits naar Geinoord. Hij speelde vanaf zijn jeugd bij Feyenoord, daarna een aantal seizoenen bij NAC in Breda om daarna in actie te komen bij De Baronie in de derde divisie. Trainer Gerrit Plomp heeft grote verwachtingen van dit talent, die als middenvelder ingezet zal worden. Wegens een verhuizing naar Nieuwegein en een studie in Utrecht is Gerrits in beeld van Geinoord gekomen.

Een derde opvallend nieuwtje van Parkhout is het vertrek van de jeugdige Robin Kuijer naar Brederodes. Hij is de zoon van voormalig eerste elftalspeler Dennis Kuijer en maakte het afgelopen seizoen de sprong naar het eerste elftal waar hij niet altijd een basisplaats kreeg. Mede daardoor heeft Robin de overgang naar Brederodes in Vianen in gang gezet. Daar lijkt de technisch vaardige maar fysiek kwetsbare Kuijer wel verzekerd te zijn van een basisplaats.

 

Derby

Ook Barry Zwezerijnen heeft aankomend seizoen bijzondere momenten omdat hij tegen zijn oude club JSV twee derby’s mag uitvechten.

En hoe pikant zullen de streekderby’s zijn tussen Geinoord en IJFC waar ex-speler Vincent Griffioen zijn heil heeft gezocht en dus zijn voormalige teamgenoten  gaat  bestrijden.

Voor Vreeswijk wordt het ook een pittig seizoen nu de blauw-witten weer in de regionale derde klasse terug te vinden zijn. Met regionale opponenten als HDSA, PVC, Rivierwijkers, Zwaluwen Utrecht en Sporting in dezelfde derde klasse D. Voort trainer Ronald Cornet en zijn beide zoons Don en Gino een mooie sportieve uitdaging om zich weer in de middenmoot van deze afdeling te nestelen.