Derby van de maand eindigt in 8-2

Voetbal Redactie

Op zaterdag werd de derby tussen FC Driebergen en SV Austerlitz een doelpuntenfestijn waarbij de laatste aan het kortste eind trok. Aan sportpark De Woerd in Driebergen-Rijsenburg werd maar liefst tien keer gescoord door de eerste teams van de twee clubs. Driebergen wist acht keer het doel van de tegenstander te vinden, waar Austerlitz er twee tegenover zette.

In een van de voorbeschouwende artikelen over de derby werd het al gezegd: wie in de jaren zestig en zeventig gezegd had, dat deze regionale topper door de KNVB zou zijn vastgesteld, zou meewarig aangekeken zijn. Het voetbal in Driebergen was immers huizenhoog ingedeeld boven Austerlitz dat destijds al in de kelder van de afdeling Utrecht te vinden was. Lees hier het artikel met erelid Hans van Vugt van FC Driebergen.

Het is nog niet zo lang geleden dat tussen de toenmalige twee Driebergse voetbalclubs CDN en Dalto haat en nijd bestond. De man die tussen deze kemphanen als trainer zijn werkzaamheden moest doen, was Cherry Plantinga (68), nu vrijwilliger bij Geinoord, maar destijds oefenmeester bij de zaterdagtak van Combinatie Driebergen NIO (CDN).

Ondanks de magere resultaten die de club uit Austerlitz de laatste tijd laat zien, weet trainer Tim van Beek dat ook andere zaken belangrijk zijn bij een kleine voetbalclub. ‘Je bent er geen nummer, zoals vaak bij een grote club, je kunt lekker je wedstrijden spelen. Mijn keeper Robert Ackemann is dit seizoen van Saestum naar ons overgestapt. Dat had ik veel eerder moeten doen, zei hij laatst tegen me. Dat typeert toch aardig de sfeer hier.’ De derde helft is in Austerlitz zeker zo belangrijk is als de eerste en de tweede.

Austerlitz neemt na zeven gespeelde wedstrijden een veertiende en laatste plek in van de 4e klasse H met nul punten. FC Driebergen bezet een vijfde plek na acht gespeelde wedstrijden, de club heeft vijftien punten. De ranglijst wordt overigens aangevoerd door VVA Achterberg die net als het Rhenense Candia ’66 19 punten heeft. De club uit Achterberg heeft een iets beter doelsaldo.