Derde plek voor Selma Poutsma op NK Shorttrack

Shorttrack Redactie

Selma Poutsma (19) van RTC Midden Shorttrack heeft de derde plaats behaald in het overall klassement van de vrouwen tijdens het KPN NK Shorttrack voor senioren. Ze behaalde zilver op de 1500, brons op de 500 en zilver op de 1000. Het KPN NK Shorttrack vond plaats op zaterdag 5 en zondag 6 januari 2019 in Heerenveen.

Poutsma rijdt voor het eerste jaar bij RTC Midden. Hiervoor woonde ze een paar jaar in Frankrijk en was ze lid van Club de Vitesse sur Glace du Havre.

Ook de junioren van RTC Midden deden het goed. Bij de vrouwen werd Xandra Velzeboer (B junior) zesde in het overall klassement en Esther Gijsbers (A junior) nam de tiende plek in. Velzeboer behaalde ook nog een bronzen medaille op de 1.000 meter.

Bij de mannen reed Bram Steenaart (A-junior) naar een zevende plek, werd Hilco Heijne (A) twaalfde, Zeno de Boer (B) vijftiende, Caspar Douma (A) 18e en Jari van Polen (B) 19e. Steenaart schaatste ook een nieuw Nederlands record voor junioren op de 500 meter: 41.564. Hiermee verbrak hij het oude record met tweetiende van een seconde.