Derde zege op rij voor FC Utrecht in eredivisie voetbal

Voetbal Hans van Echtelt

Een sterke tweede helft waarin tegen FC Groningen een achterstand van 0-1 ongedaan gemaakt moest worden, heeft FC Utrecht de derde zege op rij opgeleverd. Na Sparta en Heerenveen moest nu in het eigen Galgenwaard opnieuw een zware horde genomen worden die aanvankelijk te hoog leek. Want het betere veldspel was voor rust voor de formatie uit het noorden, maar de betere kansen waren toch voor de thuisclub.

Met name spits Tasos Douvikas was te gehaast in de afwerking waardoor FC Groningen defensief schadevrij de rust haalde. De ploeg kwam zelfs in de 40ste minuut op voorsprong toen Florian Kruger van dichtbij de 0-1 kon raakschieten.

Maar toen die tweede helft. Opgezweept door een fanatiek meelevend thuispubliek werd FC Groningen onder druk gezet onder leiding van de uitblinkende Taylor Booth. De laatste maakte zijn heldenrol waar door op zeer fraaie wijze de 1-1 binnen te lopen . FC Utrecht rook nu bloed en zes minuten voor tijd ontplofte Galgenwaard toen Sander van der Streek de verdiende winnende 2-1 binnen schoof.

Na afloop had trainer Henk Fraser volop lof voor de Utrechtse aanhang. ‘ Die hebben vanmiddag het verschil gemaakt, zo fantastische bleken ze na rust als twaalfde man te fungeren’. Komende zaterdag sluit FC Utrecht de ‘eerste seizoenhelft’  af met een uitwedstrijd tegen Volendam, na de WK in Qatar wacht op 8 januari 2023 pas weer de thuiswedstrijd tegen Feyenoord.