Diede de Groot en Annemiek van Vleuten genomineerd

Sportprijzen Redactie

Diede de Groot (Paralympiër van het Jaar) en Annemiek van Vleuten (Sportvrouw van het Jaar) zijn doorgedrongen tot de laatste ronde van de jaarlijkse verkiezing van de beste sporters van Nederland. Omdat die verkiezing vorig jaar vanwege het corona niet doorging gaat het nu om de jaren 2020 en 2021. Bij de coaches is Hugo Haak genomineerd. Naar wie de titels gaan wordt op 22 december bekendgemaakt tijdens een live uitzending van de NOS.

Enkele weken geleden werd voor de verschillende categorieën een shortlist gepubliceerd. Daarop stond bij de vrouwen ook Ellen van Dijk. De wielrenster uit Woerden is echter afgevallen. Wel genomineerd is haar collega Annemiek van Vleuten, geboren in Vleuten en nu woonachtig in Wageningen. Afgevallen is ook paracyclist Vincent ter Schure uit Houten.

 

Genomineerd zijn:

Sportvrouw van het jaar: Sifan Hassan (atletiek), Suzanne Schulting (shorttrack), Annemiek van Vleuten (wielrennen).

Sportman van het jaar: Niek Kimmann (wielrennen, BMX), Harry Lavreysen (wielrennen, baan), Max Verstappen (autosport).

Sportploeg van het jaar: Baanwielrennen mannen teamsprint, Hockeyvrouwen, Roeien mannen dubbelvier.

Paralympische sporter van het jaar: Diede de Groot (rolstoeltennis), Jetze Plat (para-wielrennen en para-triatlon), Vrouwenteam  rolstoelbasketbal.

Coach van het jaar: Hugo Haak (baanwielrennen), Laurent Meuwly (atletiek), Eelke van der Wal (para-wielrennen).

 

Vanwege de huidige coronamaatregelen is een sportgala in de oorspronkelijke vorm ook dit jaar niet mogelijk. Tijdens een live tv-uitzending wordt er teruggeblikt op de mooiste sportmomenten van de afgelopen twee jaar en worden de beste sporters en coach geëerd.