Diede de Groot en Annemiek van Vleuten grijpen naast Award

Sportprijzen Redactie

Hoewel ze vorig jaar alles won wat er te winnen viel is rolstoeltennisster Diede de Groot uit Oudewater niet onderscheiden met de prestigieuze Laureus Award. Met handbiker Jetze Plat was De Groot genomineerd in de categorie ‘sporters met een beperking’. De mondiale prijs ging naar de Zwitserse rolstoelatleet Marcel Hug die in Tokio viermaal goud won. Wielrenster Annemiek van Vleuten greep naast de trofee voor de ‘comeback van het jaar’.

Toch viel Nederland in de prijzen. Autocoureur Max Verstappen is als eerste Nederlander onderscheiden met de Laureus Award voor beste sportman van het jaar. Verstappen, vorig jaar wereldkampioen na een bloedstollend slot van het seizoen, is de vierde Formule 1-coureur die de ‘Oscar voor beste sportman’ krijgt. Michael Schumacher, Sebastian Vettel en Lewis Hamilton waren de andere drie. Verstappen is ook Nederlands sportman van het vorig jaar.

Bij de vrouwen ging de prestigieuze trofee naar de Jamaicaanse sprintster Elaine Thompson-Herah. Zij veroverde in Tokio driemaal goud en wel op de 100 en 200 meter en de estafette.

Bij de paralympische sporters was Nederland in het verleden succesvol met Esther Vergeer. De Woerdense rolstoeltennisster werd in 2002 en 2008 geëerd met de Laureus Award.


De laatste nieuwsberichten: