Diede de Groot verliest geen set bij Nationaal Kampioenschap

Overig nieuws Redactie

Als voorbereiding op de herstart van het (inter)nationale wedstrijdseizoen organiseerde de KNLTB een extra editie van de Nationale Kampioenschappen Tennis. De NK werd in week 31 georganiseerd en afgelopen week werd het NK rolstoeltennis gespeeld op de banen van het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen. Wereldkampioen Diede de Groot uit Oudewater kwam als beste uit de bus, ze versloeg in de finale Marjolein Buis met 6-2 6-2.

Het vrouwentoernooi bestond uit een groepsfase en een finale. In de poule won de als eerste geplaatste De Groot ook al van nummer twee en titelverdedigster Buis (7-6(5) 6-2).

De Groot is de mondiale nummer één en toonde haar klasse op de hardcourtbanen van het NTC. Ze verloor de hele week geen enkele set. In de finale overklaste ze Buis opnieuw, ditmaal met tweemaal 6-2. ‘Het is fijn om weer wedstrijden te kunnen spelen. Je moet er na zo’n lange tijd echt weer even in komen. Mijn niveau was de afgelopen weken wisselend, maar deze week constant.’

De winst betekende de vierde nationale titel voor De Groot. ‘Na zo’n lange periode van niet kunnen spelen is het altijd afwachten hoe je daaruit komt. Dus het is fijn dat het goed is gegaan en dat ik meteen een titel win’, liet de kersverse kampioene na afloop via de tennisbond weten.

De Groot kan zich nu gaan opmaken voor de reis naar New York, waar op 31 augustus de US Open start.