District Utrecht gaat door met online competities

Bridge Redactie

Nu fysiek bridge nog een tijdje onmogelijk is gaat district Utrecht ook na 31 december door met het organiseren van online activiteiten. De verschillende parencompetities die in het najaar werden opgezet, zullen in het nieuwe jaar een tweede ronde beleven. Ook de inloopavond wordt vervolgd. Hier kunnen bridgers gratis een avondje spelen om te ervaren hoe het is om op internet te bridgen. Het podium waarop gespeeld wordt is Stepbridge.

Daarvoor is wel een (proef)lidmaatschap van Stepbridge noodzakelijk. Tot 1 januari was dat gratis, in het nieuwe jaar wordt 0,50 euro per zitting gevraagd. Er wordt gespeeld in de categorieën open-, gemengde-, vrouwen- en 60+paren. Er zijn meesterpunten en prijzen te verdienen en heeft het geen consequenties wanneer iemand een keer afwezig is of met een invaller speelt. Van promotie of degradatie is nog steeds geen sprake, alle ‘rechten’ schuiven door naar seizoen 2021-2022.

Deelname aan de competities van district Utrecht is gratis voor alle paren waarvan minimaal één speler lid is of woonachtig is in het district dat globaal genomen loopt van Veenendaal tot Montfoort.

Voor wie zich liever niet wil binden aan een hele competitie wordt de online inloopavond, wekelijks op de woensdagavond, voortgezet met uitzondering van 13 januari, 10 februari, 17 maart en 21 april. Op die dagen is de 60+ parencompetitie.

Ook bridgeclubs zijn druk doende het aantal activiteiten uit te breiden. Zo is het Utrechtse BCO bezig de traditionele kerstdrive in een online jasje te steken. Met, zo benadrukt, het bestuur, een echte prijzentafel  in de hoop dat wat meer paren zich zullen aanmelden dan de afgelopen weken het geval was op de clubavond.