Districtstitel Eddy van IJzendoorn

Wielrennen Hans van Ommeren

De rappe Eddy van IJzendoorn uit Tiel heeft op Pinkstermaandag de titel veroverd van district Midden. Bij de beloften werd Danny Kroeze uit Achterveld districtskampioen, terwijl Annet Pit uit Deventer zich de sterkste toonde in het gecombineerde regiokampioenschap van de districten Oost en Midden.

De hele dag werd er gereden op het wielerparkoers van Eemland in Amersfoort, waar honderden renners een poging deden zich te kwalificeren voor het NK.

Van IJzendoorn maakt de laatste jaren vooral furore als veldrijder, maar staat ook op de weg nog altijd zijn mannetje.  Nadat de koers bij de eliterenners op een massaspurt leek uit te draaien gold hij dan ook als favoriet en de Tielenaar maakte die status waar.

In tegenstelling tot de laatste jaren was De Volharding minder dominant bij de eliterenners en de beloften, wel werden bij de amateurs en sportklassers alle podiumplaatsen bezet door renners van de Utrechtse vereniging.

Geen vrouwen uit de regio op het podium bij de vrouwen. Annet Pit uit Deventer werd met banddikte verschil regiokampioene, gevolgd door Marleen Stoel uit Enschede en Quinten Ton uit Geldermalsen. De beste Utrechtse renster was Hetty Hofstede met een 17de plaats.

 

Alle kampioenen op een rijtje

Amateurs/Sportklasse: Imo de Pruijssenaere de la Woestijne, UTRECHT

Nieuwelingen: Jelte Krijnsen, BOLSWARD

Junioren: Minne Verboom, KRIMPEN AD IJSSEL

Beloften: Danny Kroeze, ACHTERVELD

Elite-Mannen: Eddy van IJzendoorn, TIEL

Masters 50+: Marko Jeletich, AMERSFOORT

Masters 60+: Barend Verhagen, WOERDEN

Masters 30+: Roderik Egberink, BUSSUM

Masters 40+: Martijn Korstanje, UTRECHT

Elitevrouwen, beloftevrouwen en amateurvrouwen: Annet Pit, DEVENTER

Junior-vrouwen: Eva Jonkers, STAPHORST

Meisjes-nieuwelingen: Noa de Haan, TERSCHUUR