Dit jaar geen competities bridge binnen district Utrecht

Bridge Redactie

Het district Utrecht van de BridgeBond heeft in verband met het  coronavirus besloten dat alle regionale competities die gepland stonden in dit jaar, zullen worden afgelast. Eerder al besloot de BridgeBond alle bondswedstrijden (meesterklasse, eerste en tweede divisie) die normaal gesproken in het najaar beginnen, te cancellen. Later dit jaar zal een besluit worden genomen wat er met de competities in 2021 gaat gebeuren.

Alle promotie- en degradatieregelingen zullen komen te vervallen, meldt het district Utrecht. Maar rechten, bijvoorbeeld op promotie, zullen gehandhaafd blijven. Het district stelt dat bij de genomen beslissingen de gezondheid van alle bridgers voorop heeft gestaan. Ook de verschillende cursussen die door het district georganiseerd zouden worden, zijn afgelast.

 

Gratis online
Het district Utrecht biedt voor diverse competities tot 1 januari 2021 een gratis online variant op StepBridge aan. Voor deelname op StepBridge is minimaal een gratis ‘proeflidmaatschap’ nodig. Indien gewenst kunnen vrijwilligers van het district minder ervaren internetbridgers op weg helpen. Daarvoor kan men zich melden bij Marieke Lejeune.

Veel verenigingen besloten de afgelopen maanden al hun wekelijkse clubavond op Stepbridge, de internetclub van de BridgeBond, te houden. Inmiddels heeft een aantal clubs de stap weer gezet naar het fysieke bridge, waarbij wel de restricties zoals het bewaren van anderhalve meter afstand zoveel mogelijk in acht worden genomen.

Het district Utrecht organiseert tot 1 januari 2021 de volgende online parencompetities: 60+ paren, vrouwenparen, open paren (gemengde paren wordt gehouden na 1 januari). Alle relevante informatie is te vinden op de website van district Utrecht. Ook de districtsbeker zal vooralsnog online worden gespeeld.