Dit jaar is de Utrechtse Singelloop virtueel te lopen

Atletiek Redactie

Tot grote teleurstelling van de organisatie zal de 70ste Singelloop Utrecht op 4 oktober niet doorgaan en worden uitgesteld naar 3 oktober 2021. Iedereen kan dit jaar echter dankzij een innovatieve belevenis-app ‘levensecht’ op virtuele wijze toch aan de 10km, 5km, 2,5km of 1km meedoen van de oudste stratenloop van Nederland. Deelnemers lopen op een zelf gekozen parcours, maar via de app wordt de sfeer, start en finish van de Singelloop nagebootst.

Met de beperkende richtlijnen van de overheid rond Covid-19, inclusief de ‘anderhalvemeter-regel’, acht de organisatie het niet realistisch om de loop op feestelijke én veilige wijze te organiseren. De gemeente Utrecht en andere geraadpleegde betrokkenen staan achter de beslissing.

‘Het uitstellen van de 70ste editie is bijzonder jammer en een tegenvaller voor iedereen die zich op het evenement heeft verheugd, maar veiligheid en gezondheid staan bij ons altijd voorop’, aldus Sigrid van der Toorn namens de organisatie. ‘Het is vanzelfsprekend dat wij in deze zorgelijke tijd onze bijdrage willen leveren aan het terugdringen van het coronavirus. In 2021 organiseren we, traditioneel op de eerste zondag van oktober, graag weer een volwaardig evenement waarvan iedereen volop kan genieten. Als er één ding is dat de corona-uitbraak duidelijk heeft gemaakt, is het wel dat werken aan je gezondheid belangrijker is dan ooit. Daarom wil ik alle Utrechters uitdagen om deel te nemen aan deze speciale eerste virtuele Singelloop Utrecht. Het wordt een unieke belevenis.’

Binnenkort volgt nadere informatie over de nieuw ontworpen app en is het mogelijk om je voor deze virtuele editie gratis in te schrijven.