Uitnodiging tot nomineren Sportprijs Utrecht 2019

Sportprijzen Redactie

Op woensdagavond 12 februari 2020 vindt in de Jaarbeurs Utrecht de feestelijke uitreiking plaats van de Sportprijs Utrecht 2019. Op deze avond worden sporters, verenigingen en vrijwilligers in het zonnetje gezet vanwege hun bijzondere prestaties. Net als voorgaande jaren mogen sportliefhebbers de jury een handje helpen door hun favoriete Utrechtse sportvereniging, vrijwilliger en coach voor te dragen. Ook kunnen sportfoto's aangeleverd worden voor de prijs Sportfoto van het jaar.

Tot 1 december kunnen er nog nominaties gedaan worden voor de jaarlijkse Sportprijs Utrecht. Iedereen kan via SportUtrecht een coach, vrijwilliger en vereniging nomineren, dus ken jij een sportcoach die een fantastische prestatie heeft neergezet met zijn/haar team? Een sportvrijwilliger die zich helemaal in zet? Of een vereniging die een erg succesvol jaar heeft gekend? Meld ze dan aan.

 

Waar moet de sportcoach aan voldoen?

 • de voorgedragen persoon woont in de gemeente Utrecht of coacht een individuele sporter of sportteam uit de gemeente Utrecht;
 • in het jaar 2019 heeft de sporter of het team van deze coach toonaangevende prestaties geleverd.

 

Waar moet de sportvrijwilliger aan voldoen?

 • de voorgedragen persoon is vrijwilliger bij een vereniging gevestigd in de gemeente Utrecht;
 • de voorgedragen persoon is voor langere tijd onbetaald actief binnen deze sportvereniging of heeft een uitzonderlijke bijdrage geleverd tijdens een kortere periode.

 

Waar moet de sportvereniging aan voldoen?

 • de sportvereniging is gevestigd in de gemeente Utrecht;
 • de sportvereniging onderscheidt zich van andere sportverenigingen door:
  • een goed vrijwilligersbeleid, en/of;
  • aanbod voor verschillende doelgroepen (jeugd, ouderen, bewoners met een beperking, bewoners met een migratieachtergrond etc.), en/of;
  • wat betreft sportkader of technische ontwikkelingen binnen de sport, en/of;
  • een heldere en onderscheidende toekomstvisie.

Doe hier vóór 1 december een voordracht en wie weet wordt jouw favoriet genomineerd voor de Sportprijs Utrecht 2019.
De Utrechtse Sportkrant is partner van de Sportprijs Utrecht.

 

Sportfoto van het jaar

Heb jij dit jaar in de gemeente Utrecht een mooie sportfoto gemaakt? Of sta jij dit jaar met je camera nog langs de lijn of op het veld van je favoriete Utrechtse team? Doe dan mee aan de Utrechtse sportfoto van 2019. Uit alle inzendingen kiest een vakjury de beste foto’s. De foto met de meeste stemmen in het fotoalbum op de website wint de publieksprijs.

Wederom organiseren het Mulier Instituut en SportUtrecht dit jaar de fotowedstrijd ‘Utrechtse sport in beeld’. Met een zoektocht naar de mooiste Utrechtse sportfoto van het jaar laten de twee Utrechtse organisaties de mooiste Utrechtse sportmomenten van het jaar nog eens terugkomen.

Foto’s kunnen tot en met 12 januari 2020 worden gemaild naar fotowedstrijd@sportutrecht.nl of worden gedeeld via Twitter @Sport_Utrecht of Instagram met #sportfoto030. Alle inzendingen krijgen een plek in het fotoalbum Utrechtse Sportfoto 2019.

Klik hier voor het reglement van de fotowedstrijd ‘Utrechtse Sportfoto 2019’ en bekijk hier de inzendingen van vorig jaar om inspiratie op te doen